Veelgestelde vragen

Waarom heeft RoyalLife een positieve invloed op het terugdringen van de biggensterfte?

Direct na de geboorte dienen pasgeboren biggen vroeg, vaak en veel biest (Colostrum) op te nemen om te kunnen overleven. Biest bevat een extreem hoog gehalte aan eiwit met IgG (immunoglobuline) afweerstoffen tegen ziektes en tevens een hoog gehalte aan snel opneembare energie. De zeug geeft middels de biest de antistoffen door aan de pasgeboren biggen, maar soms gebeurt dit niet. Daarom is toepassing van RoyalLife de oplossing.

Door de biggen bij te voeren met RoyalLife wordt zeer smakelijke en licht verteerbare melk opgenomen die de energie- en eiwitspiegel, als ook de IgG (immunoglobuline) in het bloed snel kan compenseren. Dit draagt bij aan een bewezen hogere overlevingskans voor de jonggeboren big.

Waarom is de homogeniteit van de toom belangrijk en hoe wordt dit bereikt?

In de huidige moderne houderij-systemen is het wenselijk dat de opgelegde biggen rond het spenen een zo homogeen mogelijk gewicht en leeftijd hebben. Dit voorkomt namelijk bij overschakeling van een voersoort een terugval in opname en groei.

Hoe wordt dit bereikt? Door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van grondstoffen en toevoegingen, zorgt de opname van RoyalGrow voor een natuurlijke groeiregulering bij de biggen. Zo ondervinden zwaardere biggen een beperking van de opname door een optredend verzadigingsgevoel; daarentegen krijgen de wat lichtere biggen een maximale opname door de smakelijke en licht verteerbare melk. Dit komt de vitaliteit van de biggen ten goede en zorgt tevens voor een stimulerende werking op het masseren van de uier, waardoor de melkproductie wordt gemaximaliseerd.

Waarom biggenmelk bijvoeren? De zeug moet toch zelf melk produceren?

Door het relatief hoge aantal geboren biggen is het bijvoeren – naast de zeug- absoluut geen overbodige luxe, maar juist noodzakelijk. Vooral in de toch al moeilijke periode van de eerste dagen na het werpen -en het op gang komen van de melkproductie-  is het verstrekken van RoyalLife een zeer welkome aanvulling.  Toepassing hiervan geeft de zeugenhouder zekerheid van een verlaging van de uitval en verlaging van de risico’s bij overschakeling van voersoorten.

Waarom kiezen voor RoyalFeed Holland?

RoyalFeed Holland is specialist voor de zeugenhouder. Door uitsluitend te focussen op producten voor de jonge big zijn wij specialist voor de specialist. Met haar jarenlange ervaring in de stal geeft RoyalFeed Holland praktische invulling aan het stelselmatig verbeteren van de resultaten, zowel technisch als financieel. RoyalFeed Holland laat zich graag uitdagen om het bewijs te leveren.

Getest & Gekeurd

Veiligheid voor gezonde biggen

Alle producten zijn samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsgrondstoffen en worden geproduceerd volgens GMP+ richtlijnen.

Telefoon

+31  6 55 172 172

Email

info@royalfeed.nl

Adres

Stockholmweg 3
3771 NJ Barneveld
Passion for piglets?

Neem contact met ons op!